Dzisiaj przedstawiam przepis na błyskawiczne tagliatelle w iście włoskim stylu! Bon Appetit!
Składniki:
- makaron tagliatelle ok.200 g
- 2 łyżki oliwy
- 1 duża cebula
- ok. 200 g szpinaku
- 5-6 suszonych pomidorów
- 6 niewielkich pieczarek
- 10-15 oliwek
- bazylia
- oregano
- sól , pieprz do smaku
- + ziarna słonecznika do posypania
Wykonanie:
- Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu.
- Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę i pieczarki.
- Na patelnię dorzucamy nasz szpinak (posiekany)
- Dusimy wszystko na wolnym ogniu , aż szpinak stanie się miękki.
- Dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki. Mieszamy i dusimy jeszcze przez kilka minut , żeby szpinak nabrał wspaniałego aromatu od pomidorów.
- Na koniec dodajemy po szczypcie oregano i bazylii (albo korzystamy ze świeżych listków).
- Możemy ewentualnie dodać sól i pieprz do smaku (nie dużo! Pomidorki i oliwki robią swoje) (:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz